Z archivu letního semestru: Se studenty do Pivovaru Svijany
V rámci letního semestru a předmětu Základy pěstitelství a chovatelství, navštívili studenti Katedry biologie a ekologie FP TUL Pivovar Svijany.
Součástí exkurze byla komentovaná prohlídka pivovaru vedená zkušenou průvodkyní z řad zaměstnanců, která studentům nabídla podrobný vhled do výroby jednoho z nejznámějších českých piv.
Během návštěvy se studenti seznámili s historií pivovaru, jednotlivými fázemi výroby piva – od sladování a vaření až po stáčení a distribuci – i s tradičními technologiemi, které jsou ve Svijanech dosud zachovány. Dozvěděli se také zajímavosti o používaných surovinách, důrazu na kvalitu v celém procesu a významu regionální výroby pro zachování tradičního charakteru piva.
Exkurze vhodně doplnila výuku o praktické poznatky z oblasti potravinářského zpracování a umožnila studentům nahlédnout do provozu moderního pivovaru s dlouhou tradicí.